23 Aralık 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul7°C
  • Bursa6°C
  • Antalya10°C
  • İzmir10°C

DOLGU UYGULAMASI NEDİR?

Yaş ilerlemesine bağlı olarak zaman içerisinde cilt altındaki yağ tabakası veya cildin kollajen lifler gibi birtakım yapısal dokularında azalmalar meydana gelir.

Dolgu Uygulaması Nedir?

22 Mayıs 2020 Cuma 01:55

 

Bu azalmalar kırışıklıkları ve sarkmaları da beraberinde getirir. Dolgu uygulaması bu kırışıklık ve sarkmaları gidermek için uygulanan bir yöntemdir. Dolgu uygulaması yalnızca kırışıklık ve sarkıklıkları gidermede değil, bazen de dokuya şekil vermek maksadıyla yani estetik iyileştirme amacıyla da kullanılır. Dolgular cilt altına bir süreliğine veya kalıcılı olarak enjekte edilen, pratik ve güvenilen maddelerdir.

Dolgu Uygulamaları

• Dudak Dolgusu

Dolgu uygulamaları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan biri dudak dolgusudur. Asimetrik dudak yapısına sahip olan veya dudak dolgunluğundan memnun olmayan kimseler için ideal bir yöntemdir. İşlem sayesinde dolgun bir dudak yapısı elde edilir ve estetik kaygılar giderilir. Dolgu miktarı hastanın talepleri ve doktor muayenesi sonucu yapılan değerlendirme ile birlikte belirlenir.

• Burun Dolgusu

Burun dolgusu yani ameliyatsız burun estetiği de en sık tercih edilen dolgu uygulamalarından biridir. Burun bölgesindeki biçimsel bozukluklar hyaluronik asit ya da kalsiyum kristalleri ile şekillendirilerek ameliyatsız bir şekilde şık estetiksel görünüm sağlanır. Burun dolgusu işlemi çok pratik, acısız-ağrısız ve konforlu bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde çıkık burun kemeri görüntüsü, burun düşüklüğü veya hacimsel problemlere son verilir.

Dolgu Uygulamasının Kalıcılık Süresi Nedir?

Dolgu uygulamasının kalıcılık süresi yaklaşık olarak 6 ila 24 ay arasında değişiklik göstermektedir. Bu sürenin uzunluğu hastanın ve uzman doktorun seçtiği dolgu maddesine ve enjekte edilen dolgu maddesinin yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir.

Dolgu Uygulaması Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulamadan sonraki ilk birkaç gün sırt üstü ve mümkünse yüksek yastıklar ile yatılmalıdır.

Dolgu uygulamasından kısa bir süre öncesine kadar alkol alınmamalıdır.

Uygulamayı yapan doktorun onayı olmadan cilde masaj vb. işlemler yapılmamalıdır.

Uygulama sonrasındaki ilk 2-3 saat boyunca cilt kuru tutulmalı, duş alınmamalıdır.

Uygulama sonrasında bol bol su tüketilmelidir.

İşlemden önce ve sonra birer hafta süreyle aspirin vb. kan sulandırıcılar kullanılmamalıdır.

Dolgu Uygulaması Herhangi Bir Risk Barındırır mı?

Hyaluronik asit, alerjik reaksiyona sebebiyet vermeyen bir maddedir ve alerjik reaksiyon görme olasılığı oldukça düşüktür. Yabancı reaksiyonuna yol açma veya çeşitli enfeksiyonlara sebep olabilme ihtimali vardır fakat güvenilir dolgu maddesi markalarının kullanımı ve işlemi alanında uzman bir doktorun yapmasıyla birlikte bu olumsuz ihtimaller minimuma indirilir. Bu uygulamalarda asıl potansiyel problem yanlış uygulamalar sonucunda kötü estetik görünümlerin meydana gelmesidir. Dolgu uygulamaları da diğer tüm estetik işlemler gibi abartıya kaçmadan yapılmalı, doğal olmayan bir görünüme yol açmamalıdır. Tüm bu süreç bir uzman kontrolünde olduğu taktirde problem yaşanması da zaten güç bir ihtimaldir.

Ankara Dolgu Uygulamaları

Paragraflardaki bilgilerin tamamı, en çok merak edilen sorulara cevap verebilme amacıyla yazılmış olunup, asıl bilgilendirme hasta ile yüz yüze yapılmalıdır. Hem dolgu işlemleri hakkında bilgi alabilmek ve hem de dilerseniz Ankara’da estetik dolgu muayenesi talebinde bulunmak için web sitesi üzerinden kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.

Yorumlar
SON DAKİKA