16 Temmuz 2024
  • Ankara30°C
  • İstanbul32°C
  • Bursa31°C
  • Antalya33°C
  • İzmir34°C

DOKTORLAR 50. YIL BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ

Doğu Akdeniz Bölgesinin köklü kliniklerinden olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği kuruluşunun 50....

Doktorlar 50. Yıl Buluşmasında Bir Araya Geldi

09 Temmuz 2024 Salı 09:43

Doğu Akdeniz Bölgesinin köklü kliniklerinden olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği kuruluşunun 50. Yılını mevcut akademik kadrosu, personeli ve geçmişte verdiği mezunlarının katıldığı toplantıda bir araya gelerek kutladı.

1973 yılında Prof. Dr Gürbüz Baytok tarafından kurulan ve sonrasında gerek Çukurova ve Doğu Akdeniz bölgesindeki, gerekse Doğu ve Güneydoğu Anadolu da ki hastalara hizmet vererek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin gelişmesinde ve ilerlemesinde lokomotif görevi gören klinik bu güne kadar yetiştirdiği 78 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ile de yurdun dört bir yanında hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği 50. Yıl Buluşması'nda bir araya geldi.

Toplantıda 2004 - 2007 dönemi Ç.Ü . Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Tan, 2017 - 2020 yılı Ç.Ü . Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas konuşmaları sonrası birçok doktor klinik gelişimi, akademik çalışmalar, sunulan sağlık hizmetleri konusunda bilgiler verdi.

Dr. Nevzat Aydın, Dr. Sefa Zöhre, Dr. Celal Seçinti kliniğin ilk dönemlerinden açılması ve sonrasında ki büyüme süreci ile ilgili bilgiler hatıralar aktardılar. Geçmişte vefat eden Prof. Dr. Gürbüz Baytok, Dr. Özhan Sürer, Dr. Halil Kuddar, Dr. Ercan Onaç, Dr. Wissam el-Assad, Veli Arslan hatıraları anıldı.

Toplantı sonrasında katılımcılar yemekte bir araya geldi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA