22 Kasım 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul11°C
  • Bursa11°C
  • Antalya15°C
  • İzmir18°C

DOKTOR ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI ZAYIFLATTI

Doç.Dr. Aziz Sümer, İstanbul’da görev yaptığı özel hastanede obezite sorunu yaşayan 5 çalışma arkadaşını cerrahi yöntemlerle sağlıklı bir görünüme kavuşturdu. Toplamda 216 kilo veren çalışanların incecik halini görenler şaşırıyor

Doktor çalışma arkadaşlarını zayıflattı

18 Eylül 2017 Pazartesi 13:30

 

İstanbul'da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Aziz Sümer, meslektaşlarını kilolarından yaptığı başarılı obezite cerrahisi ameliyatlarıyla kurtardı. "Obezite ameliyatı sağlık için yapılmalı" diyen Doç. Dr. Sümer, "Bu bir hastalık. Hastalarımız, operasyon sonrası 24 ayda kademeli olarak kilo veriyor." dedi.

Hastanelerinde ilk olarak Kadın ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı'nın kendilerine obezite ameliyatı için başvurduğunu söyleyen Doç. Dr. Sümer, "Meslektaşım 118 kiloydu. Tip 2 diyabeti vardı. Karaciğer enzimleri yüksekti. Ameliyat için uygun bulundu." dedi. Prof. Dr. Kafkaslı da "O gün sezeryanla bir çocuk dünyaya getirdim. Ve sezaryenin ardından kendimi meslektaşımın ellerine bıraktım. Ameliyatım çok başarılı geçti. 3 ayda kademeli olarak insülin ve karaciğer enzimlerim normale döndü. Bir yılda 52 kilo verip 66'ya ulaştım. Hedefim 56 kilo olmak" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SIRAYA GİRDİ

Prof. Dr. Kafkaslı'nın bir yıl içinde verdiği kilolar, hastanede diğer sağlık çalışanlarına da örnek olunca bu kez kadındoğum hemşiresi Sinem Güner (23) ameliyat için hazırlıklara başladı. 104 kilo olan ve insülin direnci tespit edilen Güner, 3 ay önce ameliyat oldu 20 kilo verdi. Şimdi 82 kilo, hedefi 60'a düşmek.

Hastanede estetisyen olarak çalışan Erçin Güler Ersoy (28) da obezite cerrahisi ile kilolarından kurtulan sağlık çalışanlarından. 100 kilo olan Ersoy, 10 ayda 38 kilo verdi. 63 kiloya kadar düşen Ersoy'un hedefi 55 kilo olmak.

Emre Karakaç ise hastanenin obezite ve diyabet cerrahisi bölümünün koordinatörü. Ameliyatla 122 kilodan 70 kiloya düşmeyi başaran Karakaç, hastalara ve hastane çalışanlarına hayatıyla örnek.

Genetik bölümünde sağlık teknisyeni olarak çalışan 30 yaşındaki Fatma Altıntaş da arkadaşları ve hocası gibi obezite ameliyatı olmaya karar verenlerden. 147 kilo olan Altıntaş, 54 kilo verdi. Şimdi 93 kilo olan Altıntaş, 10 kilo daha verecek.

İLK AMELİYAT ÖRNEK OLDU

Doç. Dr. Sümer'in hastanede ilk ameliyatı yaptığı arkadaşı Kadın ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı oldu. Tip 2 diyabet hastası olan Kafkaslı bir çocuk dünyaya getirdikten sonra obezite cerrahisi yaptırdı. Bir yılda 52 kilo veren Kafkaslı şimdi 66 kilo.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA