22 Kasım 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa18°C
  • Antalya16°C
  • İzmir19°C

DİŞETLERİNE BOTOKS “PEMBE ESTETİK”

Botoks, “pembe estetik”te de başarıyla uygulanan bir yöntem... Sadece dişlerinizin değil, dişetinizin de nasıl göründüğü önemli. Gülümserken dişetleriniz gülüşünüze gölge mi düşürüyor?

Dişetlerine botoks “pembe estetik”

23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:07

Sadece dişlerinizin değil, dişetinizin de nasıl göründüğü önemli. Gülümserken dişetleriniz gülüşünüze gölge mi düşürüyor? Estetikte birçok alanda uygulanan botoks, pembe estetikle, güzel bir gülüşün önemli unsurlarından olan dişetlerinin güzel görünmesi konusunda da mükemmel bir çözüm...

Diş estetiğindeki önemli gelişmelerle birlikte çevre dokulara uygulanan pembe estetik (dişeti estetiği) konusundaki beklentiler de değişti. Özellikle üst çene bölgesindeki dişetlerinizin görüntüsü gülüşünüze ve dolayısıyla da güzelliğinize gölge düşürebilir. Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında yer alan pembe estetik sayesinde, artık dişetleriniz gülüşünüze gölge düşüremeyecek.

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dişetlerine botoks ile uygulanan pembe estetik hakkında merak edilenler hakkında bilgi verdi. Dr. Kışlaoğlu, ilk olarak “Pembe estetik nedir?” sorusunu yanıtladı. Dişetlerinin,  gülüş esnasında en önemli kriterlerden biri olduğunu söyleyen Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, estetik bir gülümsemenin yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün olduğuna dikkat çekerek, estetik dişeti uygulamalarının pembe estetik olarak tanımlanabileceğini kaydetti.

“Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar” diyen Dr. Kışlaoğlu, göze hoş gelen, uyumlu ve temiz bir gülüş sağlamanın ilk adımının diş ve dişeti uyumunu sağlamak olduğuna vurgu yaptı.

Ağrısız sızısız pembe estetik

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, pembe estetik adını verdiğimiz bölgede en çok karşılaştığımız sorunun, gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleri olduğunu söyledi. Dr. Kışlaoğlu şöyle devam etti: “Elbette bu durumu düzeltmeden estetik bir diş hekimliği uygulamasından bahsetmek imkânsızdır. Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan ve “Gingivoplasti” adı verilen küçük bir operasyon ile bu tip fazla görünen ya da asimetrik seviyedeki dişetlerini düzeltmek mümkündür. Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölge çıkarılıyor. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak Laminate Porselen ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir.”

Botoks uygulaması nasıl kullanılıyor?

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, estetikte birçok alanda uygulanan botoksun, pembe estetikte nasıl uygulandığına da değindi. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya “botoks” uygulaması yapılabilir. Dr. Kışlaoğlu, “Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudağın bir miktar düşüyor ve diş etleri görünmüyor” dedi. Dr. Kışlaoğlu, elbette burada önemli olanın, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak olduğunu da hatırlattı.

Dişeti çekilmeleri hangi sebeplerle oluyor ve nasıl tedavi ediliyor?

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, ayrıca, güzel bir gülüşe gölge düşüren dişeti çekilmesi konusunda da bilgi verdi. Dr. Kışlaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı denilen bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar. Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmaların, şekerli gıdaları parçalayarak asit ürettiklerini söyleyen Dr. Kışlaoğlu, bu durumun dişeti çekilmelerine, diş çürüklerine sebep olabileceğine dikkat çekti. Dr Kışlaoğlu, son olarak, sağlıklı dişetinin açık pembe renkte olduğunu, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünümü olduğunu hatırlattı.

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu

Yorumlar
SON DAKİKA