27 Aralık 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul8°C
  • Bursa9°C
  • Antalya9°C
  • İzmir11°C

ÇOCUK HASTANESİNDE ÇOCUK DOKTORU YOK

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde uzman çocuk doktoru yok. Öyle ki, eşi erken doğum yapan ve doğum öncesinde ambulansla hastaneye sevkedilen Tahirhan Akkuş, 28 haftalık doğan bebeğiyle ortada kaldı.

Çocuk hastanesinde çocuk doktoru yok

05 Ağustos 2008 15:43

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde uzman çocuk doktoru yok. Öyle ki, eşi erken doğum yapan ve doğum öncesinde ambulansla hastaneye sevkedilen Tahirhan Akkuş, 28 haftalık doğan bebeğiyle ortada kaldı.

İşte doktorun olmadığı hastaneden fotoğraflar

Tatvan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mehmet Karabay, bölge hastanesi gibi hizmet veren hastanelerinin 99 yatak kapasiteli olmasına rağmen uzman çocuk doktoru bulunmamasının sıkıntıya neden olduğunu kaydetti.


Hastanelerine Bitlis'e bağlı tüm ilçelerden ve il merkezinden sevkler olduğunu ifade eden Karabay, şöyle konuştu:
“Bitlis merkez dahil, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Mutki, Hizan ilçelerinde, çocukların yatırılacağı toplam 77 yatak var. Bazı ilçelerimizde 10 yatak kapasitesi olmasına rağmen, bu ilçelerde çocuk hastalıkları uzmanı bulunuyor. Ancak bizim 99 yataklı hastanemizde uzman çocuk doktoru yok. Bir süre öncesinde hastanede 2 çocuk doktoru vardı. Bir doktor iş yükünün fazla olması nedeniyle istifa edip, ilçeden ayrıldı. Diğer doktorumuz ise aynı zamanda hastanenin başhekimlik görevini yürütüyor. Başhekimimiz ve tek çocuk doktorumuz da izne ayrılınca, hastanede şimdi uzman çocuk doktoru bulunmuyor. Bu durumda hastalanan çocuklar ortada kalıyor.”

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ İŞLEVSİZ KALDI

Bitlis'e bağlı ilçelerdeki birçok hastanede, çocuk yoğun bakım ünitesi bulunmadığını, Tatvan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde ise 16 küvezli bir ünitenin mevcut olduğunu anımsatan Karabay, bu ünitenin doktor olmayınca işlevsiz kaldığını, vatandaşların diğer hizmetlerde olduğu gibi bu üniteden de yararlanamadığını bildirdi.


Karabay, “Sağlık durumu kötü olan bebekleri, doktor yokluğu nedeniyle hastanede yatıramıyoruz. Bu bebeklerin il dışına sevkleri de sorun oluyor. Dolayısıyla Erzurum ve Van gibi iller, yatak yokluğu nedeniyle, Bitlis'ten gidecek hastayı kabul etmiyor. Vatandaş ise çok ciddi problemle karşılaşıyor” dedi.
Çocuk hastalıkları uzmanı sıkıntısının yanı sıra 3 kadın doğum doktoruna da ihtiyaç duyduklarını kaydeden Karabay, hastanelerindeki doktor sıkıntısını uzun süreden bu yana Bitlis Sağlık Müdürlüğüne bildirdiklerini söyledi.

28 HAFTALIK DOĞAN BEBEK ORTADA KALDI

Öte yandan, eşi erken doğum yapan ve doğum öncesinde ambulansla Adilcevaz'dan Tatvan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne sevk edilen Tahirhan Akkuş, 28 haftalık doğan bebeğiyle adeta ortada kaldıklarını söyledi.


Eşi rahatsızlanınca ilk önce Adilcevaz ilçesinden Ahlat Devlet Hastanesi'ne sevk edildiklerini belirten Akkuş, şöyle konuştu:
“Ahlat'taki hastanede çocuk doktoru vardı. Ancak erken doğan bebeği yatıracağı küvez ve uygun ortam yoktu. Eşimle Tatvan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne gönderildik. Eşim burada doğum yaptı. Ancak bu kez çocuk doktoru olmadığı için mağdur olduk. Sağlık durumu kötü olan bebeği, il dışına sevk etmek istediler. Ancak hiçbir il bizi kabul etmedi. Bugün sevk işlemleri için bize yardımcı olundu ve bebeği Erzurum'a götürüyoruz.”


Hastaneye çocuklarını getiren bazı vatandaşlar da uzman doktor olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ

Bitlis İl Sağlık Müdürü Mehmet İzgi ise Tatvan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde yaşanan çocuk hastalıkları uzmanı sıkıntısı için Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettiklerini ve doktor talebinde bulunduklarını söyledi.


Hastaneye çocuk hastalıkları uzmanı atamasının henüz yapılamadığını ifade eden İzgi, “Sorunun çözümü için Bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. Tatvan'daki hastanemize 3 aylık geçici görevlendirmeyle çocuk hastalıkları uzmanı atanacak. Bu uzman önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Biz konunun takipçisiyiz” diye konuştu.

Yorumlar
SON DAKİKA