20 Ağustos 2024
  • Ankara27°C
  • İstanbul26°C
  • Bursa25°C
  • Antalya28°C
  • İzmir28°C

CHP'Lİ BULUT'TAN ECZANELERE YÖNELİK MALİ DENETİMLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA:

"Eczacı, 'beni denetlemeyin' demiyor ama vergi denetimleri tüm sektörlere yönelik adil, şeffaf ve hakkaniyetli şekilde olmalı"

CHP'li Bulut'tan eczanelere yönelik mali denetimlerle ilgili açıklama:

19 Ağustos 2024 Pazartesi 13:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, eczacıların vergi ödemesinde en güvenilir meslek gruplarından olduğunu belirterek, "Eczacı, 'Beni denetlemeyin' demiyor ama vergi denetimleri tüm sektörlere yönelik adil, şeffaf ve hakkaniyetli şekilde olmalı." ifadelerini kullandı.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için 7/24 hizmet veren eczanelerde mali açıdan her şeyin kayıt altında olduğunu belirtti.

Eczacıların vergi ödemesinde en güvenilir meslek gruplarından olduğunu vurgulayan Bulut, "Eczaneler her yıl belirli kurumlar tarafından zaten denetleniyor. Eczacı sattığı her ilacı devlete fatura ediyor. Faturası, ilacın girişi, çıkışı her şey kalemi kalemine belli. Eczacı, 'Beni denetlemeyin' demiyor ama vergi denetimleri tüm sektörlere yönelik adil, şeffaf ve hakkaniyetli şekilde olmalı." ifadelerini kullandı.

"Kamuoyunda 'eczacılar vergi kaçırıyor' algısı yaratmanın mesleğe zarar verdiğini" kaydeden Bulut, "Baskın gibi gerçekleştirilen vergi denetimleri, eczacıların sağlık hizmeti vermesini engelliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA