03 Temmuz 2024
  • Ankara33°C
  • İstanbul31°C
  • Bursa32°C
  • Antalya31°C
  • İzmir33°C

CHECK-UP YAPTIRMAYA GELDİĞİ HASTANEDE BAĞIRSAĞINDA TÜMÖR OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Mehmet Ali Akkuş Denizli Özel Tekden Hastanesi'ne rutin check-up yaptırmak için müracaat etti.

Check-up Yaptırmaya Geldiği Hastanede Bağırsağında Tümör Olduğunu Öğrendi

03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:33

Mehmet Ali Akkuş Denizli Özel Tekden Hastanesi'ne rutin check-up yaptırmak için müracaat etti. Yapılan tetkikler sonucunda onikiparmak bağırsağında tümör olduğu fark edildi. Check-up sayesinde erken teşhis edilen tümör ameliyatla alındı.

Mehmet Ali Akkuş rutin check-up yaptırmak için Denizli Özel Tekden hastanesine müracaat etti. Herhangi bir şikayeti olmayan ve sadece kontrol için check-up yaptırmak isteyen Akkuş'un yapılan tetkikler sonucunda vücudundaki kan miktarının düşük olduğu anlaşıldı. Hastanın kan miktarı düşüklüğünün sebebini araştırmak için yapılan tetkiklerde onikiparmak bağırsağında tümör olduğu teşhis edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla hasta Akkuş sağlığına kavuştu.

Denizli Özel Tekden Hastanesine rutin check-up yaptırmak için başvurduklarını belirten hasta Mehmet Ali Akkuş "Yapılan kontrollerde kan seviyesinde yüksek düşüklük olduğu tespit edildi. Bu da vücutta bir rahatsızlık var anlamındaymış. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin bey başka tetkikler istendi. Yapılan bu tetkiklerde bağırsaklarımda yara olduğunu gün yüzüne çıktı. Bu sefer MR istediler burada yaranın tam büyüklüğünü tespit ettiler. Tam teşhis konuldu. 1 hafta da erken teşhisle hastalığıma müdahale ettiler sağlığıma kavuşturdular. Check- up ile erken teşhisin önemini şimdi daha iyi anladım" dedi.

Sağlınızı riske atamayın yılda bir seferde olsa mutlaka check-up kontrollerinizi yaptırın

Genel sağlık kontrolü olan check-up yılda en az bir kere yapılması gerektiğini dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin yılanın başını küçükken ezeceksin prensibiyle erken teşhisle hasta Akkuş'un sağlığına kavuştuğunu belirtti. Dr. Tekinin yaptığı açıklamada; " Bizde insan olarak gençlik yaşlılık gibi evrelerden geçiyoruz. Sağlık kontrollerimizi yılda bir kerede olsa check-up'la denetlemek gerekiyor. Mehmet Ali bey bize check-up yaptırmak için gelmişti. Yapılan tetkiklerde vücuttaki kan miktarının azaldığını gördük. Bunu araştırmamız sonucumda da onikiparmak bağırsağında tümör olduğunu tespit ettik. Hastanın rahatsızlığını tespit etmeden önce ağrı ve sancı gibi herhangi bir şikayeti yoktu. Sadece biraz halsizlik şikayeti vardı. Ama check-up kontrollerinde bu hastalığı tespit edildik. Başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Bugün ameliyatımızın 5'inici günü hastamız yemeğini yiyor, ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Hastamızı bugün taburcu ediyoruz. Eğer hastamız check-up yaptırmasaydı bu hasatlığı belki de daha ilerleyecekti. Hayatını tehdit edecek aşamalara gelebilecekti. Ama yılanın başını küçükken ezmek deyinin prensibiyle hasatlık daha oluşma aşamasında tespit edilip hastamız sağlığına kavuştu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA