07 Ağustos 2024
  • Ankara32°C
  • İstanbul27°C
  • Bursa31°C
  • Antalya33°C
  • İzmir36°C

ÇANKIRI’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KLİNİK GÖZ HASTALIKLARI KLİNİĞİ OLDU

Çankırı Devlet Hastanesinde yılın ilk 7 ayında Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden en çok tercih edilen klinik göz hastalıkları kliniği oldu.

Çankırı’da En Çok Tercih Edilen Klinik Göz Hastalıkları Kliniği Oldu

07 Ağustos 2024 Çarşamba 12:13

Çankırı Devlet Hastanesinde yılın ilk 7 ayında Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden en çok tercih edilen klinik göz hastalıkları kliniği oldu.

Çankırı il Sağlık Müdürlüğü, Çankırı Devlet Hastanesinde yılın ilk 7 ayında Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden en çok tercih edilen klinik göz hastalıkları kliniği olduğunu duyurdu. Göz hastalıkları kliniği, MHRS üzerinden yapılan randevuların yüzde 55.4 oranını alarak en yüksek tercihi elde etti. Bunu, yüzde 54.2 ile kulak burun boğaz hastalıkları, yüzde 54 ile deri ve zührevi hastalıklar, yüzde 52.2 ile beyin ve sinir cerrahisi ve yüzde 51.6 oranla ruh sağlığı ve hastalıklar kliniği takip etti. Ocak ve Temmuz Döneminde MHRS uygulamasında Çankırı Devlet Hastanesinde açılan kapasite oranı 96,25, randevulu muayene oranı 33,8, kapasite doluluk oranı 41,1, randevuya sadaka oranı 84,2 oldu.

"Hastalara daha kaliteli hizmet almaları adına uygulanmasının takipçisiyiz"

Hastaların daha kaliteli hizmet almaları adına MHRS uygulamasının takipçisi olduklarını söyleyen Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Sağlık Bakanlığımızın sağlık sisteminin geliştirilmesine yönelik uygulamaları kapsamında kullanılan Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin ilimiz kamu hastanelerindeki kullanılma durumunu yöneticilerimizle takip etmekteyiz. İlimiz B grubu Çankırı Devlet Hastanesinde uzman hekim polikliniklerimizin fazla sayıda olması nedeni ile daha aktif kullanılan MHRS uygulamasının bilinirliğinin ve hastalara daha kaliteli hizmet almaları adına uygulanmasının takipçisiyiz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA