30 Haziran 2024
  • Ankara30°C
  • İstanbul29°C
  • Bursa30°C
  • Antalya36°C
  • İzmir36°C

CAN DOSTLAR İÇİN BÜYÜKŞEHİR ACİL MÜDAHALE ARACI YOLLARDA

Türkiye'nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip olan Muğla Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu.

Can Dostlar İçin Büyükşehir Acil Müdahale Aracı Yollarda

29 Haziran 2024 Cumartesi 15:33

Türkiye'nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip olan Muğla Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan Acil Müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde başlayan Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Aracı hizmeti 27 Haziran - 8 Ağustos tarihleri arasında belirli günlerde Yatağan'da sokak hayvanlarına hizmet edecek. Yatağan'da sokak hayvanlarına müdahaleye başlayan ekipler, sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşısı yaptı. Sokak hayvanları aşılanarak bulaşıcı hastalıkların da önüne geçiliyor.

Yatağanlı hayvansever Musa Coşkun, "Mahallemizdeki Savaş'a benim özel çocuğum oldu. Her gün karşılaşıyorum. Sabah benim evden gelmemi bekliyor ve sabahları yiyecek alıyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması için de canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nda görevli Veteriner Hekim Emre Çağlayan, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan bakım evi olmayan ilçelerimizde başlattığımız, muhtarlarımız ve ilçe belediyesi ekiplerimiz ile koordineli olarak yürütülecek program kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarına genel sağlık muayenelerinin yanı sıra kuduz aşısı ve anti parazit uygulamalar yapacağız. Ayrıca kısırlaştırılmamış olanlar geçici hayvan bakım evine alınarak gerekli rehabilitasyon hizmetleri tamamlandıktan sonra alındığı ortama geri bırakılmak üzere ilçe belediyesi ekiplerine teslim edilecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA