23 Aralık 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul6°C
  • Bursa5°C
  • Antalya11°C
  • İzmir9°C

BU HASTANE TÜRKİYE'DE ÖNCÜ

Kütahya'da yaklaşık 8 ay önce hizmete giren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi özellikle kalp ve akciğer hastalıklarının tedavisi için tasarlandı. 5 yıldızlı otel konforundaki hastaneye büyük ilgi var.

Bu hastane Türkiye'de öncü

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:08


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi başta teknolojik cihazları olmak üzere her türlü imkanı içerisinde barındırıyor. 8 ay önce hizmete giren hastanede özellikle kalp ve akciğer hastalıklarının tedavisi için tasarlandı. Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemi Kütahya'da uygulanırken, kalp krizi geçirmiş hastaların yanı sıra aynı zamanda akciğerinde rahatsızlık olan, KOAH hastalığı olan astımı olan hastaların egzersiz ve tedavisi yapılıyor. Yine hastanede nörolojik rehabilitasyon ünitesi, ortopedik ve çocuk rehabilitasyon üniteleri, felç geçirmiş omur ilik yaralanmaları, kafa travmaları, tek tarafı felç olan hastalar yine burada tedavi ediliyor.

'İLERİ TEKNOLOJİ VAR'

Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Zehir ve doktorlarında katılımı ile hastaneyi basın mensuplarına tanıtarak hastaların yüzde 70'inin il dışından ve büyük illerden geldiğini ve burada tedavi gördüklerini söyledi. Kavuncu ayrıca Türkiye'nin en büyük kaplıca havuzlarının bu hastanede olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

"Bu hastanemiz bu sene içerisinde açıldı ve hastalarımıza hizmet vermeye başladı. Bu hastanemiz bazı özelikler açısından Türkiye'de özellikli, öncelikli kapsamlı ve nitelikli bir hastane. Otel konforu veren, otel hizmeti yüksek olan bir hastane. Çoğunluğu tek kişilik olan odalarımızda hastalarımızın ve refakatçilerimizin konforu için her türlü imkan var. Sosyal imkânları, akşam dinlenebilecekleri, hatta hastalarımızın bir takım vakit geçirebilecekleri eğitim, sinema salonuna kadar her türlü imkan mevcut. Burada çok ileri teknoloji var. Bu alanda olması gereken hastaların tedavisinde yardımcı olan teknolojik tanı ve tedavisi için tüm cihazlar var."

HASTALARA BÜYÜK BİR RAHATLIK SAĞLIYOR

Milletvekili Kavuncu, tedavi gören hastalarda büyük bir ilerleme olduğuna da vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada özellikle kalp ve akciğer hastalıklarının tedavisi için tasarlanmış bir hastane. Bu ülkemiz açısından yabancı bir kavram. Ama Avrupa ve Amerika bunu çok yaygın olarak kullanıyor. Bu ne demek? Bu özellikle ameliyat geçirmiş kalp krizi geçirmiş yada mevcut birtakım sorunları olan hastaların yanı sıra aynı zamanda akciğerinde rahatsızlık olan, KOAH hastalığı olan astımı olan hastaların eğer egzersiz uygun ise egzersiz ve tedavisi anlamına geliyor. Bu yaşam kalitesinde büyük bir rahatlama sağlıyor. Yani 2 kat basamak çıkmakta zorlanan bir hastanın biz burada 1 kat 2 kat çıkabildiğini gördük. Ev içinden dışarıya çıkamayan bir hastanın yolda yürüyebildiğini, yakın çarşı pazarına gidebildiğine tanık olduk. Yani hastalara büyük bir rahatlık sağlıyor. Ben bütün kalp ameliyatı geçirmiş hastalara ve egzersiz önerilmiş bütün akciğer ve KOAH olan hastalara bu tür bir rehabilitasyon tedavisine girmelerini öneriyorum. Gene nörolojik rehabilitasyon ünitemiz, ortopedik ve çocuk rehabilitasyon ünitelerimize de, felç geçirmiş omur ilik yaralanmalarına da, kafa travmaları, tek tarafı felç olan hastalarımıza da yine burada geniş tedavi imkanı ve olanaklarımız var."

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAPLICA HAVUZLARI VAR'

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde uyguladıkları bir diğer imkanın su tedavisi olduğunu ve neredeyse Türkiye'nin en büyük kaplıca havuzlarının bu hastanede olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Tamamlayıcı tedavi olarak kullanılıyor. Çeşitli rahatsızlıklarda olsun, vücutta gevşeme dediğimiz hastalarımızda yakın zamanda su içi egzersiz bölümümüzde şuanda planlamada. Buda devreye girecek. Bu hastanemizin önemli özelliklerinden biride iş meşguliyet terapileri konusunda. Özel atölyelerimiz var. Usta öğreticilerimiz ve öğretim üyeleri nezaretinde bu hastalarımız iş uğraş tedavileri yani sanatsal uygulamalar, el işlemeleri, boyamalar ve günlük yaşamda kullandıkları bazı araç gereçleri, burada kullanarak hem becerilerini geliştiriyorlar, hem tedavilerine katkıda bulunmuş oluyorlar, bir yandan da bu hastanede vakit geçirmiş oluyorlar. Şu anda 200 yatağımız var. Hepsi dolu. Bu bir süre sonra kademeli olarak artacak. 300-400 yatağa kadar çıkacağız. Müsait yerimiz. Buraya gelen hastalarımızın yaklaşık yüzde 70'i il dışından gelen hastalar" dedi.

DPÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ise hastaneden memnun olduklarını belirttiler. Tedavi görmeye başladıktan sonra ağrılarının kesildiğini söyleyen hastalar hastaneye geldiklerinde yürüyemediklerini, ancak şimdi yürümeye başladıklarını söylediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA