06 Eylül 2024
  • Ankara22°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa24°C
  • Antalya29°C
  • İzmir26°C

AKÇAKOCA’DA KANSER TARAMASI YAPTI

Düzce Sağlık Müdürlüğü mobil kanser tarama tırı, Akçakoca ilçesinde kanser taramalarına devam etti.

Akçakoca’da Kanser Taraması Yaptı

05 Eylül 2024 Perşembe 13:38

Düzce Sağlık Müdürlüğü mobil kanser tarama tırı, Akçakoca ilçesinde kanser taramalarına devam etti.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde görevli personel kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirmek, kanserden korunacak sağlıklı yaşam şartlarına yönlendirmek ve kanser taraması yapmak amacıyla, Akçakoca'da mobil kanser tarama aracımız ile sağlık taraması gerçekleştirildi.

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde konuşlandırılan araç 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadınlara da bağırsak kanseri taramalarını ücretsiz olarak yaptı.

Tarama programı kapsamında; Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce açılan KETEM farkındalık standında da kanser türleri, risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapılarak broşürlerin dağıtımı yapıldı.

Mobil Kanser Tarama hizmetini vatandaşımızın ayağına götürerek sağlık taraması yaptıklarını belirten Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz "Amacımız toplumda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yaparak halkımızı bilinçlendirmek ve hastalığa erken tanı koyup erken tedaviye başlayarak, kansere bağlı ölümleri azaltmak" olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA