17 Kasım 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir14°C

ADET DÖNEMİNDE HAMİLE KALINIR MI?

Adet kanaması, kadınların her ay rahim iç tabakasının bir miktar kan ile birlikte vücuttan atılmasıdır.

Adet döneminde hamile kalınır mı?

13 Ocak 2017 Cuma 18:00

Rahim iç tabakası her ay olası bir gebelik için kalınlaşır. Bu kalınlaşmanın sebebi ise sperm ve yumurtanın birleşmesi sonucunda meydana gelebilecek embriyonun rahme tutunması ve gelişmesi içindir. Bununla beraber şayet gebelik oluşmazsa, adet kanaması denilen rahim iç tabakasının vücuttan bir miktar kanla atılmasıdır. Hamilelik döneminde ise anne adayı yumurta üretmediği için adet görülmez. Toplum arasında üstüne görme olarak adlandırılan kanama ise implantasyon kanamasıdır. Bu kanama, adet kanamasından farklı olarak embriyonun rahme yerleşmesi sonucu meydana gelir ve adet kanaması gibi uzun süreli olmaz. Bu kanama adet dönemi görülecek zamana denk geldiği için ise adet kanı olarak düşünülebilir.  Adet dönemi, hamilelik döneminde meydana gelmemektedir.

Bkz:  http://kadirsavan.com/adet-doneminde-hamile-kalinir-mi

Adet dönemi hamilelik için riskli mi?

Bununla beraber kadının bir ay içinde şayet herhangi bir kısırlık sorunu yoksa, hamile kalma riski bulunur. Adet dönemi, hamile kalmak için en düşük şansa sahip olunan bir dönem olsa da sperm hücrelerinin uzun süre canlı kalabilmesi sonucunda gebelik riski söz konusudur. Bu sebeple de prezervatif yöntemi ile korunmak, kadın ve erkeği hem cinsel hastalıklardan hem de gebelikten koruyacaktır.

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilir mi;?

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilmesinin herhangi bir tıbbi sakıncası yoktur. Bu dönemde cinsel ilişkiye girip girmemek tamamen çiftlerin kararıdır. Ancak adet dönemi içerisinde enfeksiyon riski daha fazla olduğu için bu aşamada mutlaka korunmak gerekmektedir. Hamilelik riskinin de olduğu bu dönem korunmak, oldukça önemlidir. Kadına ya da erkeğe geçebilecek enfeksiyonel hastalıklara önlem için de mutlaka prezervatif kullanılması gerekmektedir.

Adet döneminden önceki yumurtlama döneminde ise gebelik riski oldukça yüksektir. Bu sebeple de yumurtlama dönemlerinin takip edilmesi gerekir. Yumurtlama dönemi, görülen adetin ilk gününden itibaren 14. Günde meydana gelmektedir. Bazı kadınlar düzensiz yumurtladığı için bu günleri tespit etmek zor olsa da yumurtlama testleri ile günler takip edilebilir. 

Yorumlar
SON DAKİKA