02 Temmuz 2024
  • Ankara32°C
  • İstanbul31°C
  • Bursa32°C
  • Antalya35°C
  • İzmir38°C

ABD'DE BESLENME HASSASİYETİ OLANLAR İÇİN GELİŞTİRİLEN TIBBİ YEMEK UYGULAMASI TASARRUF DA SAĞLAYACAK

ABD'de rahatsızlıkları veya bireysel nedenlere bağlı olarak beslenmelerine dikkat etmesi gereken kişilere yönelik geliştirilen tıbbi yemek uygulamasının önemli derecede tasarruf da sağlayacağı belirtildi.

ABD'de beslenme hassasiyeti olanlar için geliştirilen tıbbi yemek uygulaması tasarruf da sağlayacak

02 Temmuz 2024 Salı 11:28

Amerikan Beslenme Derneğince yapılan yıllık toplantıda, araştırmacılar, geliştirdikleri tıbbi yemek uygulamasına ilişkin masrafları ve bu uygulamanın ABD'nin tüm eyaletlerinde tasarruf sağladığına yönelik sonuçları paylaştı.

Şeker, kalp, kanser ve kronik böbrek rahatsızlığı gibi hastalıklara sahip kişilerin, beslenmelerine uygun yiyecekleri hazırlanmakta zorluklar yaşadığına işaret edilen araştırmada, geliştirilen bu uygulamayla öğünlerin hastaların evine geleceği aktarıldı.

Hastalık veya bireysel nedenlere bağlı olarak beslenmelerine dikkat eden kişilerin alışveriş ve yemek hazırlama noktasında hem maddi hem de zaman kaybı yaşadığına işaret edilen araştırmada, uygulama sayesinde kişilerin yemek hazırlama masrafları dahil diyetisyen harcamalarından da tasarruf sağlayacağı ifade edildi.

Araştırmada beslenmesine dikkat eden yaklaşık 7 milyon ABD'linin yemek listelerinin ele alındığı bilgisi paylaşılırken, uygulamanın ABD genelinde ciddi tasarruf sağlayacağı yinelendi.

Kişisel yemek listesi hazırlayan uygulamanın henüz pilot aşamada olduğuna işaret edilen araştırmada, bu tarz uygulamanın hastaların sağlık durumlarını da kontrol altında tutmakta faydalı olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA