16 Ocak 2025
  • Ankara6°C
  • İstanbul7°C
  • Bursa7°C
  • Antalya12°C
  • İzmir9°C

25 BİN PROFESÖR GELİYOR

Başbakan Erdoğan'ın devlet hastanelerinde çalışan uzman doktorlara akademik kariyer yapma fırsatı sunacaklarını açıklamasının ardından çalışmalar başladı.

25 bin profesör geliyor

02 Mart 2013 Cumartesi 18:41

Buna göre Türkiye genelinde yaklaşık 800 devlet hastanesinde çalışan 25 bin uzman doktor, istemesi halinde yardımcı doçentlikle başlayıp profesörlüğe kadar yükselme fırsatı bulacak. Peki uygulama özel hastanelerde çalışan uzman doktorları da kapsayacak mı?

Başbakan Erdoğan, önceki gün Viyana'da devlet hastanelerindeki uzman doktorlara üniversite hastaneleriyle işbirliği yaparak kariyer yapma fırsatı sunacaklarını belirterek, "Uzman doktor değil mi bu? Ver ona yardımcı doçentliği o da kariyerini yapsın. Zaten pratiğin içinde. Rektörlerimizle istişarelerimizi yaptık yasal düzenlemeleri de yaparak inşallah bunun da önünü açacağız" demişti. sağlık bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Başbakan'ın yaptığı bu açıklamanın 25 bin uzman doktoru ilgilendirdiğini ve onlara büyük bir kariyer fırsatı sunduğunu söyledi.

Şencan, hekimliğin yaşam boyu eğitim gerektirdiğine işaret ederken, Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki uzman doktorların bu sayede motivasyonlarının artacağını ve eğitime daha fazla sarılmalarını sağlayacağını vurguladı. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 842 hastanesi bulunduğunu, bunların 700'ünün büyük hastane olduğunu ifade eden Şencan, yapılacak değişiklikle akademik kariyer için Tıp Fakültesine bağlı hastane olma sınırlamasının kalkacağını açıkladı. Avrupa ve Amerika'da da bunun yaygın bir uygulama olduğu bilgisini veren Şencan, bunun 'gönüllülük' esasıyla yapılacağını söyledi.

"AMAÇ HERKESE ÜNVAN VERMEK DEĞİL!"

Genel Müdür İrfan Şencan, akadamik kariyerin basamaklarının YÖK ve üniversiteler tarafından belirlendiğine dikkat çekerek, "Kariyer yapmak isteyen uzman doktor, bunun şartları neyse onu yerine getirecek. Yardımcı doçentlik, doçentlik, profesörlük için akademik yayın, sınav, tez gibi ne gerekiyorsa onları yerine getirecek. Yoksa amaç herkese akademik ünvan vermek değil" dedi. Şencan, işbirliğinin tüm tıp fakülteleriyle mi yoksa bazılarıyla mı yapılacağı konusunun henüz belil olmadığını söyledi.

ÖZELDE ÇALIŞAN UZMANLAR NE YAPACAK?

Uygulamanın özel sektörde çalışan uzman doktorları da kapsayıp kapsamayacağı sorumuza ise Şencan, bunun süreç içinde belli olacağını şu aşamada birşey söyleyemeyeceğini bildirdi.

Aysel Alp / Hürriyet

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA