1. ULUSLARARASI TEKNOLOJİ TRANSFERİ SEMPOZYUMU SAMSUN'DA BAŞLADI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde, 39 ulusal, 6 uluslararası kurum desteği ile gerçekleştirilen "1. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu" Samsun'da başladı.
06 Mayıs 2024 Pazartesi 15:43
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: "İşbirliği üzerine konuşuyor olabiliriz ancak asıl ihtiyacımız olan birlikte iş yapma ve işbirliğiyle daha fazla sonuç üretme kültürünü benimsemektir. Teknoloji üretmek için işbirliği yeterli olabilir ancak etki oluşturmak için birlikte hareket etme ve işbirliği yapmak oldukça önemlidir, daha önce birçok kez üzerinde konuştuğumuz gibi"
Paydaş 45 üniversitenin destekleriyle düzenlenen sempozyumda, temel bilimlerden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar tüm alanlardaki teknolojik yeniliklerin dünya çapında sunulması ve ticarileşme süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Patent ve Marka Kurumu (Türk Patent), Ulusal Ajans, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP), Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama (TTP) katılımıyla gerçekleştirilecek ve 8 Mayıs'a kadar sürecek sempozyuma 6 farklı ülkeden yaklaşık 23'ü yabancı bilim insanı olmak üzere toplamda 500 bilim insanı katılacak.
Sempozyuma, Malezya Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Datuk Ts. Dr. Ahmad Fauzi İsmail, Endonezya IPB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Satria ve Özbekistan Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Makhmudov Muhammadismoil Mukhidinovich davetli konuşmacı olarak katılacak.
- "Şehrimizin bütün dinamiklerini bir araya getirmeye çlışıyoruz"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, kentte OMÜ, Samsun Üniversitesi, Samsun Teknopark ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmalarında oldukça ilerlediğini dile getirdi.
Samsun'da faaliyette olan organize sanayi bölgelerinde sayının 14'e çıktığını söyleyen Tavlı, "Şehrimizin bütün dinamiklerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Burada yapılan çalışmalarda özellikle şunu ifade etmek istiyorum, Samsun, insan kaynağı güçlü bir şehir. Bereketli topraklara sahip olan Kızılırmak ve Yeşilırmak deltası Vezirköprü ile beraber tarım alanında oldukça güçlü bir şehir. Tarımla birlikte ticaret ve sanayi de bu güce eşlik ediyor. Organize sanayi bölgelerine, 'organize teknoloji bölgeleri' demek gerekiyor. Teknoloji yoğun üretim gündeminde Teknoparktaki yatırım yapan firmaların yüzde 90'ı sanayi üretimi üzerine çalışmalarını yürütmektedir." dedi.
Vali Tavlı, organize sanayi bölgelerindeki firmaları sanayi-üniversite köprüsünü güçlendirmek için Samsun Teknopark, OMÜ ve Samsun Üniversitesi'yle bir araya getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da gelişmekte olan ülkelerin teknoloji transferini yenilemekte zorunlu olduklarını söyledi.
Teknolojinin beraberinde getirdiği değer, dil ve kavramlarla her geçen gün kültür içindeki yerini yenilediğini söyleyen Ünal, şöyle konuştu:
"Biz, üniversitelerimiz arasında ortak çalışma zeminini güçlendirme arayışı içindeyiz. Bu arayışın bir sonucu olarak ortaya çıkan, Üniversite-Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ortaklığında ürettiğimiz ve mobil marketlerde yerini alan 'Jopsocial' adlı mobil uygulamada, yapay zeka yardımıyla, alanda uzmanlara erişimi kolaylaştıran ve hızlandıran projelerde ortaklık, staj, iş ve çalışan bulma açısından da uygunluğu ölçümleyebilmekteyiz. Zira teknolojik gelişme ve ürünler, onu geliştirebilecek beyinlerin, uygun yerlerde ve zamanlarda istihdamıyla mümkün olduğu her birimizin malumudur. Beyin göçü, bu nedenle risklidir."
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da başarı için ilk adımın, sonuç üretimine odaklanmak olduğunu vurguladı.
Teknolojiden değer üretme konusundaki bilgilerin, teknolojiden etki yaratmaya doğru olan bir dönüşümün temelini oluşturduğunu anlatan Mandal, şunları kaydetti:
"Ancak, bu dönüşümü gerçekleştirmek için ne yapmak istediğimizden çok, nasıl yapmak istediğimiz daha da önemli hale geliyor. İşbirliği üzerine konuşuyor olabiliriz ancak asıl ihtiyacımız olan birlikte iş yapma ve işbirliğiyle daha fazla sonuç üretme kültürünü benimsemektir. Teknoloji üretmek için işbirliği yeterli olabilir ancak etki oluşturmak için birlikte hareket etme ve işbirliği yapmak oldukça önemlidir, daha önce birçok kez üzerinde konuştuğumuz gibi. Bu nedenle, bugün burada daha fazla sonuç üretmek için çabalıyoruz. Hepimizin katkılarıyla, teknolojiyi etki yaratmaya dönüştürme yolunda adımlar atmaya hazırız."
Programa, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Murat Terzi, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, rektörler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
1. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu 8 Mayıs'ta sona erecek.
- AstraZeneca Türkiye'ye İstanbul Marketing Awards'tan 4 ödülAstraZeneca Türkiye, sağlıkta eşitlik ve toplumsal fayda sağlama vizyonuyla hayata geçirdiği 3 farklı projeyle İstanbul Marketing Awards 2024'te 4 ödüle birden layık görüldü.20 Aralık 2024 Cuma 15:28DİĞER HABERLER
- İSTİB aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildiİSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Türkiye'nin tarımsal hasılasını yükseltmesi ve potansiyeline ulaşmasının yegane yolu teknoloji ve katma değerli ürünlerden geçiyor"20 Aralık 2024 Cuma 12:13BASIN HABERLERİ
- Acil vaka tecrübeleri KTÜ'lü doktorlara birincilik getirdiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Süleyman Cem Akıl ve Dr. İbrahim Günaydın, 21 klinikten 42 hekimin katıldığı simülasyon yarışmasında birincilik elde etti.20 Aralık 2024 Cuma 11:58ÜNİVERSİTELER
- TBMM Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu toplandı- Komisyon Başkanı Yıldız Konal Süslü:19 Aralık 2024 Perşembe 16:58BASIN HABERLERİ
- 2024/2. Dönem Tıbbi Ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler hakkında duyuruSosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 2024/2. Dönem Tıbbi Ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler hakkında duyuru yayımlandı.19 Aralık 2024 Perşembe 16:13DİĞER DUYURULAR
- Adana'da tartıştığı doktoru bıçaklayan sürücü tutuklandıAdana'da yaya geçidinde yol verme meselesi nedeniyle çıkan tartışmada bir doktoru bıçakla yaralayan otomobil sürücüsü tutuklandı.19 Aralık 2024 Perşembe 15:33BASIN HABERLERİ
- TÜ'de "Farklı Perspektiflerden Sağlık Yönetimi" paneli düzenlendiTrakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından 18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü dolayısıyla "Farklı Perspektiflerden Sağlık Yönetimi" paneli düzenlendi.18 Aralık 2024 Çarşamba 17:03KONGRE VE KONFERANSLAR
- Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/49Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler-2024/49 konulu duyuru yayımlandı.18 Aralık 2024 Çarşamba 16:10DİĞER DUYURULAR
- "Erkeklerin Dünyası 2024 Araştırması" sonuçları açıklandıÜsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) ile Method Research Company tarafından gerçekleştirilen "Erkeklerin Dünyası 2024 Araştırması" sonuçları açıklandı.18 Aralık 2024 Çarşamba 15:58ÜNİVERSİTELER
- Çarşamba Devlet Hastanesinde şaşılık ameliyatı yapılmaya başlandıÇarşamba Devlet Hastanesinde yapılmaya başlanan şaşılık ameliyatı sayesinde hastalar, artık ilçe dışına gitmek zorunda kalmıyor.18 Aralık 2024 Çarşamba 15:53GÖZ HASTALIKLARI
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2006 Sağlık Aktüel