Özel Hastanelerde Yardımcı Sağlık Personelinin Çalışma Saatleri ve Çalışabileceği Toplam Hastane Sayısı
Özel Hastanelerde çalışmak isteyen hekim dışı sağlık personeli bir özel hastanede kadrolu ve diğer bir özel hastanede de kadro dışı geçici kadrolu olarak toplam iki özel sağlık kuruluşunda görev alabilir.
Yapılacak başvurularda uyulması gereken mesai saatlerinin belirlenerek talep edilen çalışma saatleri ile mesai saatlerinin çakışmayacak şekilde ayarlanması gerekir.
Çalışma saatleri ayarlanırken iş kanunu göz önünde bulundurulmalıdır. Kadrolu çalışan kurumda ki çalışma saati ile kadro dışı geçici kadrolu çalıştırılan kurumda ki saatlere dikkat edilmeli ve saatler çakışmamalıdır.
Yardımcı Sağlık Personelinin Çalışma Başvuru İşlemlerinde gerekli olan evraklar;
Özel Hastaneler, Tıp Merkezleri/Dal Merkezi, Özel Polikliniklerde çalışmak isteyen yardımcı sağlık personeli çalışma başvurularında istenilen belgeler ve dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir.
Başvuru için istenen belgeler
1-Mesul müdür dilekçesi
2-Sağlık personeli dilekçesi (Standart dilekçesi)
3-Hizmet sözleşmesi eki ( standart sözleşme eki)
4- 2 adet resim (Resimler vesikalık ve başvuru sahibi tanınır olmalı)
5-Diplomanın ilçe sağlık müdürlüğü vb. onaylı örneği (Sağlık Bakanlığı Yardımcı Sağlık Personeli Bilgi Bankasında Kaydı olup, ilgili il sağlık müdürlüğünde diplomalarını örnekleri (dosyası) mevcut olan sağlık personelinin diploma örneklerinin gönderilmesine gerek olmayıp, Yardımcı Sağlık Personeli Bilgi Bankasında ki kaydın çıktısının eklenmesi yeterlidir.)
6-İhbarname (İlçe Sağlık Müdürlüklerince doldurulacaktır.)
Dikkat edilecek hususlar
1-Standart dilekçe ve sözleşme ekinin eksiz doldurulması
2-Diplomaların bakanlık tescilli olması(Diyetisyen, psikolog, biyolog vb hariç)
(Diplomanın tescil edilip edilmediğini Yardımcı Sağlık Personeli Bilgi Banksına bakarak öğrenebiliriz. Bilgi bankasına kayıt işlemlerinin yapılması bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleşmesi için önemlidir.)
3-Geçici mezuniyet belgesi üzerinden 1 yıl geçen yardımcı sağlık çalışanlarının bakanlık tarafından tescil ettirilen diplomalarının onaylı bir örneğinin ilgili müdürlüğe gönderilmesi
4-Yardımcı sağlık çalışanının herhangi bir çalışma kaydı olup olmadığı Özel sağlık kuruluşları bilgi sistemi ve Özel sağlık personelleri arşivleme modülünden kontrol edilmelidir. Böylece başvuru sahibinin başka bir kuruluşta halen çalışıp çalışmadığı kayıtlarda dosyasını olup olmadığı kontrolü yapılabilir. (Başka bir kuruluşta çalışan personelin ayrılış işlemlerinin yapılıp yapılmadığının sorgulanması gerekmektedir.)
5-Nüfus vatandaşlık işleri tarafından nüfus ve yerleşim yeri adres bilgileri interaktif il sağlık müdürlüğü kurumuna sunulduğu için nüfus kayıt örneği ve ikamet belgelerine gerek olmadığı (Bakanlık genelgesi gereği il dışında ikamet eden yardımcı sağlık personeli çalışanlarının başvurusunun alınamayacağı)
6-Sağlık kuruluşları tarafından ayrılan personelin bildirimlerinin zamanında yapılarak bildirimlerinin zamanında yapılarak personel çalışma belgesinin gönderilmesi
7-Yardımcı sağlık personeliyle alakalı her türlü mevzuat, doküman vb. www.istanbulsaglik.gov.tr adresinden ulaşılabilir.
8-Özellikle yeni yönetmelik ve değişen maddeler göz önüne alındığında yardımcı sağlık personeli başlayış ve ayrılış işlemleri gününde ve zamanında yapılmalıdır idari para cezası ve ağır cezai müeyyideler getirilmiştir.
9-Yardımcı sağlık personeli ayrıldığı iş yerinden ayrılış işlemleri en geç 5 iş günü içerisinde Kurum tarafından yapılmalıdır.
Yardımcı Sağlık Personeli Başlayışı 2013
Yardımcı Sağlık Personel bildirimi hk. 2014
Yaşar Kaya
YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Sağlık Aktüel (www.saglikaktuel.com) tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir. İzinsiz kullanımlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.